termostat

Un termostat poate sa se strice oricand. Imaginati-va ca decideti sa mariti termostatul. Il rasuciti intr-un fel, auziti un clic si asteptati sa se aprinda caldura. O ora mai tarziu, nimic nu s-a intamplat. Incercati din nou, asigurandu-va ca auziti clicul indicator. Auzi un clic si totusi caldura nu vine.

Ar trebui sa fii ingrijorat cand un termostat nu porneste?

De cele mai multe ori, un termostat care face clic, dar nu da aer, pur si simplu nu primeste energie. Totusi, acest lucru poate fi cauzat si din cauza faptului ca termostatul nu este conectat la conducta de gaz, linia electrica sau din cauza unei scurgeri de gaz.

Stiind cum sa diagnosticati problema termostatului dvs. va face o diferenta enorma in incalzirea casei dvs.

Un termostat care face clic fara niciun fel de caldura poate parea o problema usoara, dar ar putea fi o problema potential letala. Daca v-ati intrebat ce se intampla, acest articol va va ajuta enorm.

Cum sa depanati un termostat care face clic fara caldura

Primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa va dati seama de ce functioneaza termostatul dvs. Acest lucru se poate face printr-un proces de depanare relativ rapid in majoritatea situatiilor. Iata ce va trebui sa faci:

Mai intai, verificati intrerupatorul termostatului. Daca termostatul dvs. a ars o siguranta sau a avut o problema electrica, atunci acesta va fi oprit in mod implicit. Deschideti cutia de sigurante si verificati toate sigurantele diferite. Daca siguranta conectata la termostat sau incalzitor s-a oprit sau s-a ars, inlocuiti siguranta si incercati din nou. Termostatul ar trebui sa functioneze.

Verificati setarea termostatului. Un termostat va furniza caldura numai daca temperatura din camera dvs. este mai rece decat cea pe care ati stabilit-o ca temperatura pe care ati ales-o. In unele cazuri, setarea termostatului la cea mai mare setare posibila de caldura este suficienta pentru a-l porni. Cu toate acestea, asigurati-va ca o dati inapoi, astfel incat casa dvs. sa nu devina neplacuta.

Arunca o privire la termostatul in sine. Termostatul tau pare ca a fost deteriorat? Daca da, poate fi necesar sa inlocuiti termostatul, deoarece ar putea fi un semn al unui termostat defect. De asemenea, daca aveti un termostat alimentat de baterii, este posibil ca acesta sa aiba nevoie doar de un set nou de baterii.

Examinati filtrul. Unul dintre cele mai comune motive pentru care un termostat face clic fara caldura este un filtru infundat. Daca observati ca filtrul este murdar sau infundat, aceasta indica faptul ca cuptorul dvs. are un flux de aer limitat, ceea ce il impiedica sa creeze caldura. Inlocuirea filtrului ar trebui sa rezolve problema.

Verificati racordul de gaz. Daca termostatul dvs. nu este conectat la conducta de gaz, conectati-l. Curatati pilotul din incalzitorul pe gaz pentru a va asigura ca obtineti o scanteie buna. Apoi porniti usor gazul. Daca simtiti miros de gaz, opriti gazul si sunati pentru a raporta o scurgere de gaz. In caz contrar, termostatul dvs. ar trebui sa functioneze.

Cand ar trebui sa apelati un profesionist?

Sa presupunem ca ati depanat putin, dar fara rezultat. Intrerupatorul tau este in regula, pilotul tau este curat ca un fluier, conducta de gaz este conectata si nu mirosi o picatura de gaz. Ce faci? Singurul lucru care va ramane de facut este sa gasiti un profesionist care poate face un diagnostic mai aprofundat.

Un alt moment bun pentru a apela un profesionist este atunci cand iti dai seama ca stii ce trebuie reparat, dar nu ai instrumentele sau mijloacele pentru a face reparatiile pe cont propriu. La urma urmei, companiile de reparatii sunt menite sa va ajute sa realizati lucrurile de care aveti nevoie, eliberandu-va si timp.

Daca va simtiti vreodata inconfortabil sa efectuati singur reparatiile, cel mai bine este intotdeauna sa consultati un profesionist. De fapt, poate fi destul de periculos sa efectuati lucrari la un cuptor (in special unul alimentat cu gaz) daca nu stiti ce faceti. Asigurati-va ca nu amanati aceste probleme, deoarece un cuptor defect in casa dvs. este o problema serioasa de siguranta. Nu doriti ca aceasta problema, posibil simpla, sa devina una mult mai mare sau costisitoare.

Termostat cu probleme – face clicuri, dar nu exista caldura?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.