Pavele de beton

O casa nu este completa fara o alee din pavele de beton, o terasa sau o alee primitoare si usor de intretinut. Una dintre cele mai bune decizii pe care le poti lua cu privire la spatiul tau exterior este materialul de pavaje curti pe care il vei folosi. Cu toate acestea, intrebarea principala este, care este cel mai bun material pentru spatiul tau exterior intre pavele din beton si pavele din piatra naturala?

Pavele din beton

Pavelele din beton sunt fabricate din ciment si vin in diferite forme, texturi, culori si dimensiuni. Nu sunt doar accesibile, ci si usor de personalizat. Cu toate acestea, repararea lor este costisitoare si, de asemenea, devin alunecoase cand sunt umede. Pavelele din piatra naturala sunt excelente pentru a adauga o senzatie maiestuoasa spatiului tau exterior. Au o eleganta atemporala si sunt usor de intretinut. Apeleaza la firme de constructii calificate pentru a ajuta cu montajul de pavele.

Spre deosebire de mobilierul de exterior sau plantele de gradina, pavelele nu sunt usor de schimbat sau inlocuit. Instalarea unui pavel din beton sau piatra naturala in gradina dumneavoastra este un angajament mare si o investitie pe termen lung. Prin urmare, cel mai bine este sa luati o decizie in cunostinta de cauza si nu exista o modalitate mai buna de a face acest lucru decat sa revizuiti avantajele si dezavantajele fiecarui material.

Pavele din piatra naturala

Pavelele din piatra naturala sunt extrase din pamant ca blocuri uriase de piatra, care sunt apoi taiate in blocuri sau placi mai mici. Deoarece acest material de pavaj este natural, poate rezista la elemente dure si la traficul greu de piese si vehicule. Astfel, nu este surprinzator faptul ca pavelele din piatra naturala sunt considerabil mai scumpe decat pavelele din beton.

Aspectul unic bogat si elegant al pavelelor din piatra naturala nu poate fi imitat. In plus, niciun alt material de pavaj in aer liber nu are un aspect high-end si textura distinctiva a pavelelor din piatra naturala. Prin urmare, folosirea materialului pentru spatiul tau exterior garanteaza un aspect unic, deoarece nicio piatra nu seamana.

Pavelele din piatra naturala costa mai mult decat optiunile create de om din cauza cheltuielilor uriase de extractie si pregatire. De asemenea, vin cu un grad mai mare de instalare datorita diferentelor de forma si marime. Astfel, pavelele din piatra naturala sunt o alegere excelenta pentru proprietarii de case care doresc ca spatiile lor exterioare sa aiba un aspect natural si distinctiv.

Avantajele pavelelor din piatra naturala

Stil atemporal

Pavelele din piatra naturala vin in culori, forme si dimensiuni distincte. Indiferent daca doriti sa adaugati o atmosfera tropicala spatiului dvs. in aer liber sau sa completati designul casei dvs., pavele din piatra naturala vi se vor potrivi. In plus, piatra adauga un grad de personalizare gradinii tale.

Intretinere redusa

Toata lumea doreste sa instaleze material de pavaj care este usor de intretinut. Pavelele din piatra se potrivesc pentru ca rareori dezvolta fisuri, chiar si atunci cand sunt expuse la intemperii extreme. Daca apar fisuri dintr-un anumit motiv, este usor sa reparati fisurile sau sa inlocuiti pavelele de piatra. De asemenea, este usor sa curatati aceste pavele.

Frumusete fara varsta

Spre deosebire de beton si alte materiale de pavaj, pietrele au o durata de viata lunga si tind sa arate si mai bine odata cu varsta. Acest lucru se datoreaza faptului ca culorile lor nu sunt pigmentate, iar acest lucru se adauga la frumusetea lor cu atat mai mult. Prin urmare, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la inlocuirea pavelelor cand imbatranesc.

Varietate de alegeri

Cu piatra naturala, nu poti ramane niciodata fara alegeri de stil. Cu siguranta veti gasi un material de pavaj potrivit pentru proiectul dvs. de amenajare a teritoriului, fie ca este ardezie, travertin sau calcar. In plus, pavelele din piatra naturala sunt disponibile in dimensiuni plate sau neregulate sau in diferite forme.

Usurinta de instalare

Un alt mare avantaj al folosirii pavelelor din piatra naturala este relativa usurinta de a le instala. Nu sunt necesare nivelare, umplere sau abilitati speciale pentru a instala pavele din piatra naturala. Tot ce trebuie sa faci este sa asezi pietrele pe gradina/aleea ta.

Eco-friendly

Nu veti gasi materiale de pavaj care sunt mai ecologice si mai durabile decat piatra naturala. Deoarece pavele din piatra apar in mod natural, reutilizarea lor pentru pavaj recuperat este usoara. De asemenea, le puteti zdrobi pentru a fi folosite ca agregate.

Pavele din beton versus piatra naturala: care este potrivit pentru tine?

Atat pavelele din piatra naturala, cat si cele din beton au avantajele si dezavantajele lor. Alegerea dintre cele doua poate fi o provocare, mai ales pentru cineva care instaleaza un pavaj pentru prima data. Cu toate acestea, alegerea finala intre cele doua materiale de pavaj se rezuma la preferintele dumneavoastra personale.

Daca vrei sa dai spatiului tau exterior un aspect natural si autentic care va rezista ani de zile si ai bani de cheltuit, pavele din piatra naturala sunt alegerea perfecta pentru tine. In schimb, daca sunteti in cautarea unui material de pavaj care sa garanteze o varietate de optiuni si care poate imita chiar piatra naturala, nu cautati mai departe decat pavele din beton.

Deoarece instalarea fie a pietrei naturale, fie a pavelelor din beton este un proiect costisitor de imbunatatire a locuintei, cel mai bine este sa lucrati cu peisagisti calificati. Acesti profesionisti nu numai ca va vor ajuta sa selectati materialele adecvate de pavaj, ci si sa supravegheati proiectul. Indiferent de materialul de pavaj pe care il alegeti, obiectivul dumneavoastra ar trebui sa fie acela de a oferi spatiului dumneavoastra exterior un aspect unic.

Pavele de beton sau piatra naturala: ce alegi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.