crapaturi in chiuveta

Anumite crapaturi in chiuveta pot indica probleme mai mari si, in cele din urma, pot creste. Sunt destul de comune, iar crapaturile sunt adesea cauzate de schimbarile rapide ale temperaturii. Fie ca se observa problema devreme sau ca o impiedica sa se agraveze, haideti sa aruncam o privire la ceea ce cauzeaza crapaturile in chiuvete.

Desi a existat o schimbare in materialele utilizate in ultimele decenii, portelanul este inca o alegere populara pentru corpurile de iluminat de toate tipurile. Fie ca este vorba de cazi, toalete sau chiuvete, portelanul are o estetica naturala si frumoasa, pe care celelalte materiale pur si simplu nu o pot egala.

Socul termic poate provoca crapaturi in chiuvetele din portelan atunci cand temperatura fluctueaza extrem de mult. Puteti repara fisurile cu o carpa de smirghel cu granulatie medie. Aplicati epoxid pe zgarieturi si fisuri pentru a le netezi.

Un alt lucru de retinut este ca portelanul nu este singurul material care poate suferi crapaturi. Crapaturile sunt prea frecvente in chiuvete. Sunt acele crapaturi lungi si subtiri care pot fi abia perceptibile, dar se pot manifesta in daune majore in curand.

De ce este important sa recunoastem semnele de deteriorare

Asa cum este cazul in aproape orice in viata, daca stii ce sa cauti, poti preveni eventualele daune majore. La urma urmei, crapaturile sunt doar inceputul daunelor potentiale. S-ar putea sa nu arate prea mult la inceput, dar pot creste in crapaturi mai mari sau chiar pot incepe sa se ciobiasca sau sa se rupa.

A fi capabil sa intelegeti cauzele fisurilor va poate permite, de asemenea, sa luati masurile adecvate pentru a preveni aparitia acestor fisuri. Iar atunci cand este implicata prevenirea, va puteti mentine chiuveta sa arate sanatoasa si noua cat mai mult timp posibil.

Rugina

Pentru chiuvete din piatra, exista producatori care vor incerca sa intareasca integritatea chiuvetelor. Ei fac acest lucru prin construirea chiuvetelor cu foi subtiri de otel care sunt situate pe interiorul chiuvetei. La fel ca majoritatea metalelor, otelul poate rugini.

In timp ce rugina are o estetica neatragatoare, exista mai mult o problema. Cand otelul rugineste, se va umfla. Aceasta umflare face ca chiuveta sa inceapa sa se extinda si, in cele din urma, sa crape din cauza presiunii de expansiune continua.

Unele chiuvete pot scapa cu putina rugina, dar orice cantitate semnificativa de rugina poate face ca chiuveta dvs. din piatra sa inceapa sa arate crapaturi.

Forta

Nu exista niciun factor de fisuri la fel de consistente ca forta reala aplicata dispozitivului. Cu materiale mai fragile, cum ar fi portelanul, forta este o cauza prea frecventa in deteriorarea unei chiuvete. Acest lucru se poate intampla si in multe moduri diferite.

Mutarea acesteia in sau din baie, lovirea cu ceva greu sau chiar scaparea unei unealte grele pe ea poate provoca crapaturi de toate dimensiunile. Acest lucru este usor de evitat, totusi, cu putina rabdare si grija. Totusi, se pot intampla accidente, ducand la formarea unor fisuri mici.

Modificari ale temperaturii

Exista diferite materiale care pot fi vulnerabile la schimbari mari de temperatura, desi din motive diferite. Orice modificare a temperaturii poate cauza dilatarea sau retragerea unui material. In cele mai multe cazuri, acest lucru este foarte minor si nu va insemna mare lucru pentru dispozitivul dvs.

Dar, in cazurile severe de schimbare a temperaturii, aceasta expansiune sau retragere poate pune prea multa presiune asupra materialului chiuvetei dvs. Cand se intampla acest lucru, pot incepe sa se formeze crapaturi din cauza acelor schimbari de temperatura si a tensiunilor pe care le aduc.

Portelanul si alte cateva materiale sunt, de asemenea, destul de sensibile la schimbarile rapide de temperatura. De exemplu, daca aveti o chiuveta de baie rece din portelan si turnati apa clocotita in canalul de scurgere, ar putea cauza formarea de crapaturi usoare.

Fisuri naturale

Pentru unele chiuvete din piatra, acestea sunt realizate atunci cand anumite materiale topite sunt pliate si au sansa de a se intari. Ceea ce s-ar putea sa nu stiti este ca aceste pliuri creeaza o bob care apare in piatra in mod natural. Unii proprietari de case chiar il iubesc, deoarece este una dintre caracteristicile mai unice pentru chiuvetele din piatra.

Cu toate acestea, unele materiale din piatra naturala pot avea si puncte slabe in anumite zone. Acest lucru poate crea crapaturi care se vor dezvolta in timp. In cazul chiuvetelor din piatra de calitate superioara, acest lucru este mai putin probabil sa apara, cu exceptia cazului in care a acumulat o anumita varsta. Cand se intampla acest lucru, consolidati sau reparati aceste fisuri pentru a le impiedica sa creasca.

De la ce se produc crapaturi in chiuvete?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.