De ce să optezi pentru alimentarea mașinii cu autogaz? Despre implicațiile acestei soluții.

 

Creșterea prețurilor combustibilului în lume este destul de îngrijorătoare. Mulți proprietari de mașini pe benzină iau în considerare, așadar, o soluție mai economică – montarea instalației GPL. Merită să optezi pentru alimentarea mașinii cu gaz petrolier lichefiat? Care sunt avantajele și dezavantajele unei astfel de soluții? Iată argumentele!

Avantajele și dezavantajele instalațiilor de gaz în autoturisme

Gazul auto are pe cât de mulți fani, tot atât de mulți adversari. Unii spun că aceasta este soluția cea mai economică, în timp ce pe alții îi deranjează faptul că mașinile pierd o parte din putere. Cu toate acestea, dacă vă gândiți la montarea  gazului pentru mașină, atunci este bine să știți că această soluție:

  • se caracterizează printr-un grad ridicat de puritate și o rezistență mai mare la combustie declanșată decât benzina,
  • produc emisii mult mai mici de gaze de eșapament,
  • nu produce depuneri care poluează uleiul de motor,
  • este cea mai economică soluție pentru persoanele care călătoresc mult.

Dar toate acestea, din păcate, au și unele dezavantaje. Și anume:

  • gazul se aprinde mai lent, ceea ce înseamnă că arderea acestuia durează mai mult, ceea ce înseamnă că aprinderea cu GPL necesită mai multă energie – deci oricum trebuie să alimentezi mașina și cu benzină,
  • în instalaţiile mixte (benzină-gaz), flacăra poate intra înapoi în colector şi gazul din acesta poate exploda,
  • costul instalalației în sine este destul de mare.

Unde trebuie montată instalația de gaz?

Dacă, având în vedere toate avantajele și dezavantajele, decideți să instalați o instalație GPL în mașina dvs., atunci pentru acest lucru alegeți un atelier autorizat. Nu vă lăsați tentați de prețul mic al serviciului. De multe ori, atelierele care folosesc înlocuitori, oferă prețuri mai mici. Totuși, această investiție trebuie să fie, înainte de toate, sigură. Și deși doriți ca, costul acesteia să fie rambursat cât mai curând posibil, este mai bine să investiți un pic mai mult pentru a dormi liniștit. De asemenea, fiți atenți dacă punctul în care doriți să montați gazul pentru mașină are avizele corespunzatoare și dacă oferă o verificare suplimentara a instalației de gaz, pe care o vei efectua periodic. În caz de probleme, veți putea solicita imediat service-ul acesteia.

Acum puteți lua singur decizia dacă merită să montați instalația de gaz pentru mașină. Care va fi decizia dvs.?

De ce să optezi pentru alimentarea mașinii cu autogaz? Despre implicațiile acestei soluții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *