Cum stii daca incalzitorul de apa va exploda?

Poate ca nu este o intamplare comuna, dar incalzitoarele de apa explodeaza uneori. Desi s-ar putea sa nu ti se intample niciodata, oricum e bine sa fii pregatit. Exista cateva indicii revelatoare pe care le puteti urmari pentru a stii cand este mai probabil sa explodeze incalzitorul de apa.

Iti poti da seama ca incalzitorul tau de apa ar putea exploda daca simti mirosul de oua putrezite langa el. Inspectati supapa de limitare a presiunii de deasupra pentru scurgeri care vor indica ca poate exploda. Apa maro si de culoarea ruginii va pot spune, de asemenea, ca incalzitorul dvs. de apa s-ar putea sa sparga.

Desi toate acestea pot fi un semn al unei explozii in asteptare a incalzitorului de apa, nu este niciodata un lucru sigur, la fel cum nu exista nicio garantie ca nu va exploda. In cele mai multe cazuri, nu veti avea niciun avertisment cand se va intampla.

Dar, daca incalzitorul dvs. de apa este vechi si are scurgeri, are un miros ciudat sau face zgomote, poate doriti sa va ganditi sa cumparati unul nou.

Orice incalzitor de apa poate exploda

Multi oameni ar putea crede ca numai incalzitoarele de apa pe gaz pot exploda. Dar si boilerele electrice de apa pot exploda. Ambele sunt la fel de probabil sa devina o bomba cu ceas. Mai ales daca nu ati intretinut corect incalzitorul de apa. Intretinerea este modalitatea numarul unu de a preveni exploziile incalzitoarelor de apa.

Iata cateva dintre semnele unei posibile explozii in detaliu.

Nu primiti destula apa calda?

Vi se pare ca ramaneti fara apa calda mai des decat de obicei? Sau poate dureaza mai mult pana se incalzeste apa. Cand apa se incalzeste, mineralele din apa se scufunda in fundul rezervorului de apa.

Dupa un timp, mineralele incep sa blocheze elementul de incalzire de sub incalzitorul de apa, ceea ce inseamna ca apa nu se poate incalzi suficient de repede. Cu cat mai multe minerale in partea de jos a rezervorului, cu atat este mai mare riscul ca rezervorul dumneavoastra sa explodeze din cauza supraincalzirii elementului de incalzire.

Daca supapa de eliberare a presiunii este deschisa sau are scurgeri

Supapa de eliberare a presiunii a incalzitorului dumneavoastra de apa este situata in partea de sus a unitatii, pe lateral. Se va deschide atunci cand presiunea din interiorul rezervorului atinge niveluri incredibil de ridicate, permitand apei sa iasa si sa scada presiunea. Daca aveti o scurgere in supapa de eliberare a presiunii, aceasta inseamna ca exista fie prea multa presiune, fie caldura in interiorul rezervorului. Oricare este extrem de periculos si poate duce la o explozie.

O data pe an, ar trebui sa testati supapa de eliberare a presiunii din partea de sus a incalzitorului de apa. Daca nu iese apa cand il deschideti sau daca exista scurgeri in jurul zonei, trebuie sa cereti pe cineva sa-l arunce imediat o privire. Acea supapa de eliberare a presiunii este cea care va opreste rezervorul sa explodeze.

Daca nu functioneaza, nu aveti nicio siguranta care sa va protejeze de o posibila catastrofa.

Daca rezervorul tau curge

Daca rezervorul incalzitorului de apa curge din orice loc, ar putea fi o problema. Dar mai intai, verificati orificiul de scurgere din partea inferioara a rezervorului pentru a va asigura ca nu aceasta este cauza scurgerii. Daca nu, veti avea nevoie de un nou incalzitor de apa, deoarece nu puteti repara un rezervor care are scurgeri.

Cateva lucruri de retinut

Indiferent de cat timp aveti incalzitorul de apa, daca acesta produce oricare dintre aceste semne de avertizare, opriti-l si apelati un profesionist autorizat:

  • Ramaneti fara apa calda
  • Supapa de eliberare a presiunii e defecta
  • Rezervorul curge
  • Exista un miros ciudat care vine din rezervor sau din apa
  • Apa este maronie sau granuloasa
  • Tancul scoate zgomote ciudate

Mentineti incalzitorul de apa intretinut, spalati rezervorul in fiecare an si verificati supapa de siguranta a apei in acelasi timp. Incalzitorul dvs. de apa ar trebui sa dureze aproximativ 10 pana la 12 ani daca aveti grija de el in mod corespunzator. De asemenea, poate doriti sa va ganditi sa treceti la un incalzitor de apa fara rezervor, care dureaza de obicei de doua ori mai mult.

Cum stii daca incalzitorul de apa va exploda?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.