covor living room

Covoarele par sa fie atrase in mod natural de pete, mai ales atunci cand esti un fan al picturii si al markerelor.

Indepartati cat mai mult excesul de vopsea posibil de pe covor, apoi adaugati terebentina pentru a lasa pata sa se sparga. Continuati sa stergeti pata cu terebentina pana cand cea mai mare parte a vopselei este indepartata. Dupa aceea, tamponati-l cu dezinfectant pentru maini. Faceti o solutie de detergent, apoi folositi o carpa alba pentru a indeparta cu burete resturile de vopsea ramase.

Scoaterea vopselei de pe covor va fi ceva care necesita multa rabdare. Daca doriti sa va pastrati covorul sa arate oarecum decent dupa o varsare de vopsea pe baza de ulei, continuati sa cititi acest ghid.

Puteti scoate vopsea pe baza de ulei de pe orice covor?

In teorie, s-ar putea sa scoti vopsea din orice covor. Cu toate acestea, multe covoare nu vor putea face fata substantelor chimice dure necesare pentru indepartarea vopselei pe baza de ulei. Daca aveti un covor care este fabricat din lana sau din alte materiale sensibile la terebentina, ar trebui sa apelati in schimb un serviciu de curatare profesionist.

Inainte de a incerca sa va curatati covorul…

Datorita substantelor chimice care sunt utilizate in aceasta metoda de curatare, va trebui sa va asigurati ca faceti lucrurile in mod corect. Altfel, te-ai putea imbolnavi sau ti-ai putea distruge definitiv covorul. Pentru a va asigura ca faceti totul corect, urmati mai intai acesti pasi:

 1. Asigurati-va ca zona dvs. este bine ventilata. Vaporii de terebentina sunt destul de groaznici si pot irita cu usurinta ochii si plamanii. Deschideti o fereastra si asigurati-va ca copiii mici si animalele de companie nu sunt in apropiere.
 2. Faceti mai intai un test la fata locului. Incercati sa faceti un test la fata locului intr-o zona care nu este usor vizibila, astfel incat sa puteti evita deteriorarea grava a covorului daca lucrurile nu merg bine.
 3. Verificati materialul covorului dvs. Terebentina si alte substante chimice dure nu au nicio treaba in jurul matasii sau lanii. Contactati un profesionist daca aveti un covor „exotic”.

Cat de eficienta este aceasta metoda de indepartare a petelor?

Sincer, este destul de bine. Cele mai multe nuante moderate de vopsea pot fi indepartate de pe covoare fara prea multe batai de cap. Cu toate acestea, daca aveti un covor alb si o nuanta de vopsea inchisa, s-ar putea sa va mai ramana niste reziduuri.

Cum sa indepartezi o pata de vopsea pe baza de ulei de pe un covor

Acum ca am invatat elementele de baza, este timpul sa obtinem un plan complet detaliat despre cum puteti indeparta pata de pe covor. Iata cum sa o faci:

 1. Folositi o carte postala pentru a culege orice exces de vopsea. Asigurati-va ca evitati sa-l stergeti sau sa il frecati, deoarece acest lucru poate raspandi vopseaua.
 2. Luati o sticla de terebentina si adaugati-o la pata. Stergeti si tamponati pata folosind o carpa. Ar trebui sa vedeti ca vopseaua se subtiaza si se transfera pe carpa. Incercati sa evitati sa adaugati prea mult, deoarece acest lucru poate desface suportul covorului dvs.
 3. Continuati sa tamponati pata pana cand cea mai mare parte a vopselei a fost indepartata. S-ar putea sa fie nevoie sa schimbati carpele daca carpele incep sa devina prea grele de vopsea. Continuati sa stergeti pana cand atingeti un platou in indepartarea petelor.
 4. Odata ce cea mai mare parte a vopselei a fost indepartata, tamponati zona cu dezinfectant pentru maini. Lucrurile pe care le porti in geanta sunt destul de bune aici.
 5. Amestecati o lingura de sapun de vase cu doua cani de apa rece. Pastrati asta intr-un castron mic si luati o carpa alba.
 6. Inmuiati carpa alba in amestecul de sapun de vase si folositi-o pentru a tampona pe covor. Acest lucru ar trebui sa inceapa sa absoarba restul de lichid de pe podea.
 7. Continuati sa stergeti pana cand buretele nu mai preia vopsea suplimentara. Acest lucru poate dura ceva timp.
 8. Luati un burete si stergeti pata cu apa rece. Apoi, luati o alta carpa si stergeti-o. Daca nu aveti chef sa stergeti, atunci puteti folosi si un uscator de aer sau un ventilator pentru a ajuta lucrurile sa se usuce.

Care este cel mai bun agent de indepartare a petelor pentru covoarele care sunt patate din cauza traficului intens?

Daca aveti un covor care a suferit din cauza traficului intens, cel mai bine ar fi sa folositi produse de curata profesionale sau sa angajati o firma de curatenie. Daca nu va puteti permite sa faceti asta, o curatare rapida cu abur va face adesea minuni.

Cum sa scoti vopseaua pe baza de ulei din covor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.