fundatia casei casa noua

O alee de asfalt ar trebui sa fie un loc in care masina ta se poate simti ca acasa… si unde rotile masinii tale nu vor fi lovite prea mult. Cand incepi prima data viata pe alee, asfaltul este neted si adaptabil. Din pacate, se poate intampla uzura. Daca sunt lasate prea mult timp, crapaturile de asfalt se transforma in prabusiri si atunci ai o mizerie cu care sa faci fata. Deci, cum remediati aceasta problema?

Pentru a spune lucrurile simplu, pentru a repara aleea de asfalt care se prabuseste, va trebui sa curatati crapaturile, sa curatati pavajul si sa indepartati resturile care s-au prabusit. Dupa aceea, va trebui sa adaugati umplutura in zonele care au fost curatate. Va trebui apoi sa scapati de gropi si gropi adaugand umplutura. Odata ce totul este gata, va trebui sa adaugati un etansant pentru a bloca noul dvs. asfalt.

Desi aceasta este de obicei o munca care este lasata pentru lucratori si echipe de pavaj, este posibil sa o faceti singur daca aveti instrumentele potrivite la dispozitie. Daca te-ai intrebat daca este o slujba pe care vrei sa o faci, iata ce va trebui sa stii pentru a remedia lucrurile.

Inainte de a incepe: Este aceasta o munca pentru un profesionist?

Sa fim sinceri aici. Sunt crapaturi si prabusiri, apoi sunt alei care abia mai sunt alee. Daca aleea dvs. abia incepe sa se prabuseasca sau are cateva crapaturi, atunci puteti face o lucrare de bricolaj fara prea multe probleme. Pe de alta parte, daca aleea dvs. este aproape in intregime prabusita, va trebui sa faceti o asfaltare completa pentru a obtine netezimea dorita.

Daca nu sunteti sigur ca veti putea face acest lucru sau nu aveti instrumentele, ar trebui sa luati in considerare consultarea unui specialist. Acum ca am trecut peste asta, sa trecem sa scapam de acele crumble!

Cum sa remediati o alee de asfalt care se prabuseste

Repararea unei alee de asfalt care se prabuseste nu va fi usoara. Mai degraba, este un proces obositor care va va cere sa fiti destul de atent cand vine vorba de detalii. Din fericire, putina unsoare pentru cot va poate ajuta sa economisiti mult.

Ce cauzeaza caile de acces asfaltate sa se prabuseasca?

Exista mai multe lucruri care pot duce la prabusirea caii de acces asfaltate, cum ar fi:

  • Schimbari de vreme
  • Asfalt care nu este sigilat corespunzator
  • Uzura

Cu toate acestea, indiferent de motiv, trebuie sa luati masuri imediate si sa reparati asfaltul imediat ce vedeti ca se prabuseste sau crapa. Acest lucru va ajuta sa ajungeti acolo unde nu se agraveaza. Mai jos, vom explica aceste cauze in detaliu, astfel incat sa va puteti pregati cel mai bine.

Schimbari de vreme

Asfaltul nu este suficient de puternic pentru a rezista efectelor naturii, mai ales daca asfaltul este asezat intr-o stare in care ploua mult. Apa se va scufunda in asfalt si se va ingheta, ceea ce face apoi sa crape. Acest lucru face ca asfaltul sa fie slab si predispus la uzura in timp.

Cu toate acestea, pe de alta parte, caldura poate slabi si asfaltul. Daca locuiti intr-o zona cu multa ploaie sau cu multa caldura, fiti cu ochii pe asfalt sau folositi un alt produs.

Asfaltul nu este sigilat corect

Daca asfaltul nu a fost intarit inainte de acoperirea cu etansare, acest lucru ar putea cauza probleme, deoarece asfaltul nu a fost sigilat corect. De fapt, este posibil sa trebuiasca chiar sa asteptati pana la un an pentru a sigila asfaltul in primul rand, altfel natura flexibila a asfaltului va disparea. Acest lucru va duce apoi la crapare si prabusire.

Cantitati excesive de uzura

Daca asigurati cantitati excesive de uzura asfaltului dvs., acest lucru va duce la crapare si prabusire. Exemple de uzura excesiva includ:

  • Parcarea masinilor sau echipamentelor grele
  • Intoarcerea rotilor inainte si inapoi in mod repetat
  • Lasati scaunele de gazon sa creeze lovituri din sezut

In cele din urma, a face in mod repetat aceste lucruri va duce la prabusire. Fiind proactiv, veti putea mentine asfaltul in forma maxima pentru mai mult timp. Cu toate acestea, amintiti-va ca este asfalt si, in cele din urma, va trebui sa-l reparati undeva mai tarziu, pe linie.

Fiecare alee asfaltata va ajunge in cele din urma intr-un punct in care incep sa apara fisuri. Este o parte naturala a duratei de viata a unei alee. Desi fisurile, gropile si adanciturile pot fi agravante, adevarul este ca pot fi reparate relativ usor atata timp cat stii ce sa faci. Cu cele mai multe fisuri minore si probleme simple, este posibil sa va transformati reparatia de asfalt intr-un efort de bricolaj.

Lucrul pe care majoritatea oamenilor nu le place la repararea propriilor cai de acces este ca procesul poate fi monoton si plictisitor. Va implica curatarea alee de mai multe ori, stratificarea peticilor de asfalt, tamponarea lucrurilor si apoi stergerea din nou inainte de a incepe chiar sa puneti etansant pe ea. Acest lucru poate determina o multime de proprietari sa reconsidere traseul de bricolaj in favoarea unui loc de munca profesional.

Acestea fiind spuse, daca aveti instrumentele si rabdarea, nu exista niciun motiv pentru care sa nu va puteti repara propria alee. Depinde de tine sa decizi ce este potrivit pentru bugetul tau, precum si pentru casa ta.

Cum sa remediezi o alee de asfalt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.