piscina curte interioara

Majoritatea oamenilor viseaza sa aiba o piscina in curtea din spate. Ar fi frumos sa iesi pe usa din spate pentru a inota, in loc sa mergi la o piscina publica aglomerata sau la lac. Numai ca exista o singura problema: nu vrei sa-ti dezgropi curtea. Este in regula! Avem o cale de a ocoli asta.

Exista cativa pasi de urmat pentru a nivela o piscina la sol fara a sapa. Acesti pasi includ:

  1. Asigurati-va ca terenul dvs. are o diferenta de mai putin de 2 inci intre capatul putin adanc si capatul adanc.
  2. Masurati diferenta dintre zona nenivelata si sol.
  3. Folositi nisip pentru a nivela pamantul si compactati-l.
  4. Marcati la 15 cm de raza unde doriti sa va puneti piscina.
  5. Raspanditi si sigilati calcarul zdrobit pentru un sprijin suplimentar.

Dupa cum puteti vedea, puteti nivela solul in doar cinci pasi simpli. In acest articol, vom explica pe deplin acesti pasi. In acest fel, nu ramai cu intrebari fara raspuns.

Inainte de a face ceva, trebuie sa verificati codurile si ordonantele locale de constructie. De obicei, va exista o distanta necesara intre centrul piscinei si casa dumneavoastra. De asemenea, anumite state necesita un gard sau o bariera de siguranta in jurul piscinei dvs.

Optiuni de nivelare a terenului pentru o piscina

In timp ce metoda de mai sus este cuprinzatoare, accesibila si va avea ca rezultat un spatiu complet nivelat pentru noua dvs. piscina supraterana, puteti folosi altceva decat nisip pentru a va nivela piscina fara a sapa. Iata o lista cu cateva alternative:

  • Turnati o placa de beton. Crearea unei suprafete netede si plane poate fi usor realizata cu beton. Ca un bonus suplimentar, textura aspra a betonului va asigura ca piscina dvs. supraterana ramane pe loc in timp ce este utilizata. Retineti, totusi, ca va trebui sa utilizati un alt strat intre beton si piscina pentru a preveni abraziunile si scurgerile din piscina.
  • Instalati spuma solida. Plasarea spumei direct pe iarba poate crea o suprafata plana pentru o piscina supraterana. Aceste materiale spumante sunt in general realizate din polistiren sau poliuretan si se gasesc in grosimi diferite.
  • Folositi un tamper rulant pe sol. Desi aceasta optiune poate fi eficienta, nu elimina in totalitate saparea. Vor fi necesare cateva sapaturi pentru a curata iarba si gazonul din zona.
  • Folositi pavele. Pavelele si blocurile de terasa sunt adesea folosite pentru nivelare. Sunt alegerea ideala datorita durabilitatii lor.
  • Instalati piatra zdrobita. Piatra zdrobita este adesea considerata o alternativa mai buna la nisip pentru nivelarea solului sub o piscina. Este mult mai usor de folosit si reduce riscul de creaturi. Cu toate acestea, piatra zdrobita trebuie instalata corect pentru a evita ruperea exteriorului piscinei dumneavoastra.

Acestea sunt cele mai comune alternative la nisip pentru nivelarea terenului.

Ce se intampla daca terenul nu este nivelat pentru o piscina?

Este extrem de periculos sa puneti o piscina pe un teren care nu este plan. Ca sa nu mai spun ca nu va arata prea bine.

Greutatea suplimentara pe o parte a piscinei va face ca aceasta sa se prabuseasca in cele din urma. Oricine se afla in piscina atunci cand se intampla acest lucru poate fi grav ranit, daca nu este ucis. Vestea buna este ca nu trebuie sa scurgeti piscina pentru a o nivela!

Fa-ti timp pentru a-ti nivela corect terenul!

Probabil ca esti incantat sa faci o baie in piscina. Economisiti-va de necazul renivelarii luandu-va timp. Asigurandu-va ca faceti treaba corect de prima data, va va permite sa va bucurati de piscina mult mai mult timp!

Cum sa nivelezi terenul pentru o piscina fara sa sapi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *