Cum repari podeaua din parchet laminat inundata

Pardoseala din parchet laminat este uimitoare si conceputa pentru a avea o durata de viata lunga, dar nu poate rezista la apa. Indiferent daca chiuveta dvs. a avut o scurgere sau ati fost victima unei inundatii, atunci cand podeaua dvs. laminata se uda, se poate distruge rapid.

O mica scurgere de apa pe parchet laminat este putin probabil sa provoace daune daca este curatata imediat. Dar scurgerile mai mari care stau suficient de mult pot patrunde sub cusaturi si pot provoca daune majore. In multe cazuri, este posibil sa trebuiasca chiar sa inlocuiti intreg podeaua. Dar daca daunele nu sunt prea mari, puteti rezolva singur problema. Atata timp cat il prindeti devreme, este posibil sa il puteti repara fara prea multe probleme.

Daca podeaua prezinta semne de deteriorare, probabil ca va trebui sa ridicati placile de podea care sunt deteriorate si sa le inlocuiti. Va vom ghida prin toti pasii pe care trebuie sa-i faceti pentru ca parchetul laminat sa arate din nou ca nou, fara semne de deteriorare a apei.

Inundatie la parchet laminat

Cand varsati apa pe parchet laminat, deteriorarea va aparea numai daca suprafata a devenit saturata. Odata ce varsarea are loc, doriti sa actionati rapid si sa-l uscati cu un prosop sau un burete. Odata cu deversari mai mari sau inundatii pe pardoseala laminata, suprafata devine saturata cu apa si se produc daune ca urmare a infiltratiei apei intre cusaturi.

Desi stratul de uzura al parchetului laminat este conceput pentru a proteja impotriva scurgerilor, atunci cand apa ajunge in golurile din placa de pardoseala, miezul placii fibroase se umezeste si provoaca umflare. Cand suficienta apa intra in cusaturi, miezul absoarbe toata umezeala si poate prezenta o serie de semne de deteriorare a apei. Unele dintre cele mai comune semne de deteriorare a podelei laminate includ:

  • Decolorare
  • Mucegai vizibil
  • Umflatura
  • Ventilare excesiva
  • Despicare

Din pacate, odata ce scandurile de podea se uda, acestea nu pot fi fixate usor. Chiar daca suprafata parchetului laminat pare uscata, suprafata poate inca retine suficienta apa pentru a provoca barbotare la cusaturi. Daca sunt prinse suficient de devreme, este posibil sa puteti indeparta scandurile afectate, sa le lasati sa se usuce si apoi sa le reinstalati.

Cu toate acestea, daca observati oricare dintre semnele de mai sus, probabil ca va trebui sa inlocuiti unele dintre placile de podea. Dar, exista pasi de urmat pentru a va asigura ca este facut corect.

Cand sa solicitati ajutor profesional pentru parchet laminat daunat

Fara indoiala, repararea parchetului laminat care a suferit daune cauzate de apa poate fi un efort consumator de timp si de munca. Daca nu stiti cum sa o faceti corect, ati putea cauza mai multe daune podelei.

Daca va simtiti nesigur cu privire la abilitatile dvs., luati in considerare solicitarea ajutorului unui profesionist pentru a se ocupa de reparatii. Ei vor aborda radacina problemei si vor inlocui podeaua, dupa caz, profesional.

In plus, daca vedeti mucegai fie pe podeaua laminata, fie sub podea, probabil ca va trebui sa discutati cu un profesionist. Dureaza doar intre 24 si 48 de ore pentru ca mucegaiul sa inceapa sa creasca sub pardoseala umeda. Deoarece mucegaiul poate fi periculos si greu de eliminat complet, cel mai bine este sa lasati expertii sa se ocupe de problema pentru dvs.

Daca daunele sunt prea adanci la parchetul laminat

Daca daunele trec prin laminat si stratul de baza, ar trebui sa verificati sub podea pentru daune cauzate de apa. Daca observati daune de apa la pardoseala, veti avea nevoie de un profesionist autorizat pentru a o repara. Aceasta este o situatie periculoasa care poate face ca podeaua sa cedeze, asa ca este important sa convingi pe cineva sa o repare imediat.

Cum repari podeaua din parchet laminat inundata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.