fundatia casei casa noua

Este de la sine inteles, dar fundatie este unul dintre cele mai importante aspecte ale intregii proprietati. Fundatia sustine literalmente structura. Atunci cand exista probleme cu fundatia, poate duce la ingrijorari serioase cu privire la integritatea structurala si poate costa destul de mult repararea.

Indiferent daca sunteti in cautarea unei noi locuinte sau intentionati sa o enumerati pe cea actuala, fundatia joaca un rol important in valoarea totala. O locuinta cu avarie la fundatie ar putea pierde 10-15 la suta din valoare.

De ce impactul drastic la fundatia casei?

Pur si simplu, fundatia este inima unei case. Este atat de crucial pentru sustinerea structurala a casei. Si pentru ca nu este cel mai usor lucru din lume de reparat, poate costa destul de putin pentru a repara deteriorarea structurala.

Dar asta nu ne spune cu adevarat de ce poate afecta atat de mult valorile casei. Valoarea pierduta poate proveni dintr-o varietate de lucruri, deoarece daunele fundatiei pot veni sub mai multe forme. Poate ca exista crapaturi intr-un perete de beton turnat. Poate ca exista un perete de bloc care are inclinare spre interior. Pardoseala din placi poate avea chiar o inclinare in sus.

Oricare ar fi cazul, aceste probleme conduc la intrebari de integritate structurala. Atunci cand integritatea structurala intra sub semnul intrebarii, exista ingrijorare cu privire la siguranta. Impreuna cu costurile costisitoare de reparatie implicate, are sens doar ca valoarea unei case poate avea un impact major.

Costuri de reparatie la fundatia casei

Motivul numarul unu pentru care valoarea unei case va avea de suferit atunci cand este prezentata cu probleme de fundatie se datoreaza costurilor repararii acesteia. Chiar si reparatiile minore nu sunt o solutie rapida, usoara sau cip. Si daca daunele structurale sunt serioase, fundatia va trebui reparata.

Este cu siguranta posibil sa o remediati singur, dar exista o avertizare pentru munca de tip „do-it-yourself”. Cu exceptia cazului in care aveti o vasta experienta in repararea fundatiilor, vor exista intrebari cu privire la calitatea generala a reparatiilor instituite.

Cand vindeti o locuinta, prima impresie este adesea cel mai important aspect. Atunci cand fundatia are deteriorari, poate afecta negativ atractivitatea casei.

Atunci cand cumpara o casa, oamenii au anumite asteptari estetice. Fisurile din tavan, podelele lasate, fisurile vizibile ale fundatiei si alte probleme pot afecta atractivitatea. Chiar si pur si simplu stiind ca exista o nevoie de reparare a fundatiei poate opri un cumparator.

Piata joaca un rol in capacitatea unui vanzator de a muta o casa cu probleme de fundatie. Pe piata unui cumparator, probabil ca va insemna scaderea pretului casei. Nu numai ca, s-ar putea dovedi a fi mai dificil sa mutati casa cu cunostintele de reparatii fundamentale care sta acolo.

Prevenirea mai multor daune

Sa stii ca ai deteriorarea fundatiei este destul de rau. Din pacate, dupa cum sa subliniat mai sus, exista multe alte probleme care sunt legate de o fundatie proasta. Daca sunteti in proces de reparare a fundatiei, exista cateva lucruri de care doriti sa fiti constienti si care ar putea duce la deteriorarea ulterioara a casei.

Amenajarea teritoriului

Ceea ce poate nu stiai este ca poti compromite fundatia unei case plantand copaci prea aproape de casa. Acest lucru se datoreaza faptului ca unele plante au radacini adanci. Atunci cand acele radacini adanci sunt aproape de casa, ele pot afecta de fapt fundatia casei tale.

Daca intentionati sa plantati un copac in curtea dvs., cercetati-va cat de mult se intind radacinile si distantati-le in consecinta. Ceva la fel de bine intentionat ca un copac poate avea efecte de lunga durata si costisitoare asupra unei case.

Fii atent la apa

In general, problemele de fundatie sunt fie cauza directa a apei, fie sunt agravate si mai mult de prezenta apei. Deci, daca stii ca casa ta are probleme cu fundatia, fii atent la apa.

Avand in vedere diferitele zone in care apa poate patrunde, acest lucru poate fi oarecum dificil. Daca observati o acumulare de umiditate sau apa, este imperativ sa apelati un profesionist. Cel mai bine este sa nu lasati un fond de ten deteriorat sa dureze mai mult decat este necesar, dar apa este lumina rosie intermitenta.

Vorbind despre distributia apei, este important sa va asigurati ca jgheaburile si burlanele sunt indreptate in directia corecta. Daca se scurg incorect, acesta este doar un alt mod prin care apa se poate acumula in jurul fundatiei casei. Toate acestea inseamna vesti proaste pentru casa ta.

In general, cumpararea unei case cu fundatia deteriorata nu este o idee buna. Singurul caz in care acest lucru ar fi in regula este daca reducerea la casa depaseste cu mult costul reparatiei acesteia. De cele mai multe ori, acest lucru nu se va intampla.

Cumpararea unei case cu o fundatie deteriorata va necesita reparatii din partea dvs.

Cum afecteaza fundatia valoarea casei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *