profesionist fosa septica

Cand vine vorba sa instalezi o fosa septica, sistemele septice par destul de simple, nu? Un camp de scurgere si o fosa septica sunt tot ce alcatuiesc un sistem septic, cu toate acestea, exista multe parti mobile care intra in instalarea fizica. Proprietarii de case din zonele rurale nu au adesea racorduri de canalizare, ceea ce inseamna ca este necesar un sistem septic pentru a elimina si curata apele uzate.

In general, se recomanda ca proprietarii de case sa nu instaleze singuri sisteme septice din cauza lucrarilor implicate. Cu toate acestea, daca un proprietar decide sa continue si sa-si instaleze propriul sistem septic, trebuie sa respecte cu strictete codurile septice locale. Inainte de a instala un sistem septic, trebuie mai intai sa efectuati un test de percolare pentru a determina adecvarea solului pentru un camp de scurgere si rezervor septic.

In functie de locatia dvs., mai mult ca sigur trebuie sa treceti un test al Sistemului de eliminare a apelor uzate rezidentiale inainte de a instala un sistem septic. Chiar si in acest caz, este totusi recomandat sa angajati un profesionist din cauza complexitatii instalarii. Cu toate acestea, daca inima ta este hotarata sa economisesti niste bani si sa o faci singur, poti instala un sistem septic.

Ce este o fosa septica si un sistem septic?

Un sistem septic este o alternativa la sistemele de canalizare si depoziteaza deseurile intr-o fosa septica. Sistemele septice sunt destul de comune in locatii rurale sau izolate, fara acces la conductele de canalizare. Cand apa uzata intra intr-un sistem septic, contaminantii, cum ar fi grasimea, sunt separati inainte ca apa sa fie redirectionata in campul de scurgere.

Campurile de scurgere se afla sub suprafata pamantului si contin tevi si santuri care proceseaza si disperseaza apele uzate in solul inconjurator. Fosa septica retine deseurile pana cand apa uzata este adecvata pentru absorbtia in sol fara contaminanti, cum ar fi fosforul.

Sistemul septic vs. Sistem de canalizare

Desi servesc unui scop similar, sistemele septice si sistemele de canalizare sunt unice unul fata de celalalt in mai multe moduri. Sistemele de canalizare sunt mult mai frecvente in zonele foarte populate, cum ar fi comunitatile urbane si suburbane. Spre deosebire de sistemele septice, sistemele de canalizare nu pot fi instalate de catre proprietari.

Sistem septic

  • Sistemele septice trebuie pompate la fiecare 3-5 ani
  • Deseurile sunt retinute prin retinerea rezervorului pana cand se defecteaza
  • Necesita putina intretinere in afara de pompare
  • Orice reparatie necesara revine proprietarului

Sistem de canalizare

  • Nu necesita intretinere
  • Orice daune sau reparatii necesare sunt reparate de firma de canalizare, nu pe cheltuiala proprietarului locuintei
  • Trebuie sa platiti pentru apa si/sau canalizare lunar

Toate deseurile din sistemul septic sunt livrate la o instalatie de deseuri printr-o serie de conducte.

Din pacate, proprietarii de case nu au de ales intre sistemele septice si cele de canalizare. In cele din urma, este o chestiune daca locatia dvs. accepta sau nu o conexiune de canalizare.

Cine poate sa instaleze o fosa septica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *