aparat de aer conditionat casa lemn

Exista mai multe probleme diferite care pot face ca un aparat de aer conditionat sa inghete. Cele mai frecvente probleme includ:

  • Refrigerant scazut
  • Un termostat prost
  • Gurile de alimentare inchise
  • Un filtru murdar
  • Drenaj prost
  • Unitati de ferestre inclinate necorespunzator

Motivul pentru care aparatul de aer conditionat s-ar putea ingheta va poate ajuta sa invatati cum sa prelungiti durata de viata a unitatii de aer conditionat. Daca va bazati pe un flux de aer bun pentru a va mentine concentrat, este o necesitate sa intelegeti dezavantajele a ceea ce face ca un aparat de aer conditionat sa inghete.

De ce este inghetat aparatul meu de aer conditionat?

Exista atat de multe raspunsuri diferite la aceasta intrebare si toate sunt motive posibile pentru care acest lucru sa se intample. Pentru a va ajuta sa remediati problemele legate de aparatul de aer conditionat, am decis sa le grupam dupa problemele de la cel mai usor pana la cele mai dificile de rezolvat. Sper ca ajuta!

Remedieri usoare

Inainte de a incepe sa intrati in panica, incercati aceste miscari rapide de depanare de mai jos. Sunt destul de usor de facut pentru oricine si pot rezolva adesea o multime de probleme. Inainte de a face oricare dintre aceste elemente, asigurati-va ca ati oprit unitatea si ca ati lasat gheata sa se topeasca.

Verificati daca unitatea de fereastra este inclinata corect. Daca unitatea de fereastra este inghetata, verificati unghiul. Unitatea de fereastra ar trebui sa fie dreapta spre exterior, cu o usoara coborare in jos spre exterior. Avand o unitate care este prea puternic inclinata inainte sau echilibrata uniform, ar putea dauna efectiv masinii dvs.

Deschideti unitatea si curatati filtrul. Daca exista un lucru pe care l-am aratat in fiecare articol pana acum, este ca daca aveti un filtru murdar va distruge orice tip de echipament HVAC pe care l-ati putea avea. Dupa ce curatati filtrul, lasati unitatea sa stea putin si apoi porniti-o din nou. Sunt sanse sa nu mai aveti o problema.

Deschideti gurile de alimentare. Gurile de alimentare sunt inchise? Acest lucru este rau pentru ca prinde aerul rece in interior si poate ingheta lucrurile din interiorul unitatii dvs. de AC. Rezultatul final? Un aparat de aer conditionat inghetat care scoate niste zgomote destul de ciudate.

Utilizati un uscator de par pentru a va topi bobinele daca credeti ca au inghetat solid. Chiar daca ati asteptat ca AC sa se topeasca, este important sa incercati sa incalziti putin bobinele. Bobinele inghetate vor face ca unitatea ta de curent alternativ sa se defecteze mai devreme decat mai tarziu.

Daca unitatea dumneavoastra are un sistem de drenaj la care puteti accesa, verificati drenajul. Verificati scurgerea condensului unitatii pentru a vedea daca este blocata. De obicei, va puteti da seama daca este din cauza unor probleme precum apa stationata in si in jurul unitatii dvs. Daca este, asteptati pana cand gheata se topeste, indepartati excesul de apa cu un aspirator (sau carpa) si curatati scurgerea, astfel incat apa sa poata parasi unitatea in mod corespunzator.

Remedieri medii pana la greu

Daca ati curatat orificiile de ventilatie, ati facut treaba cu drenarea, ati curatat filtrele si chiar ati verificat pentru a vedea daca unitatea dvs. a fost inclinata in mod corect, este posibil sa aveti inca ceva de rezolvat. Acesti pasi pot fi putin dificili, mai ales daca nu stii cum sa faci un aer conditionat.

Cu aceste sarcini, nu este rau sa ceri ajutor profesional daca ai nevoie de el. Ca si in cazul ultimului lot de miscari de depanare, ar trebui sa le faceti dupa ce ati oprit unitatea si ati lasat gheata sa se topeasca. Iata ce ar putea cauza acumularea de gheata.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa verificati nivelurile de agent frigorific al unitatii. Credeti sau nu, nivelurile de agent frigorific al unitatii dvs. sunt cel mai probabil vinovat pentru o unitate care continua sa inghete. Nivelurile scazute de agent frigorific vor face ca serpentinele unitatii dvs. sa functioneze la rece. Acest lucru, la randul sau, provoaca acumularea de gheata in timp.

Apoi, verificati ventilatorul unitatii dvs. Un ventilator care functioneaza necorespunzator va impiedica miscarea corecta a aerului in unitatea dumneavoastra. Aceasta, la randul sau, capteaza aerul rece pana cand devine expus riscului de inghet. De asemenea, va poate face AC sa functioneze mai cald decat ar trebui. Daca motorul ventilatorului unitatii de curent alternativ a explodat, atunci trebuie sa apelati un profesionist pentru a-l inlocui.

Verificati termostatul unitatii dvs. de AC. Uneori, un termostat de aer conditionat defect poate face ca unitatea dvs. sa nu poata inregistra temperaturile prezente in jurul unitatii. Acest lucru, la randul sau, poate face ca unitatea sa inghete accidental.

Ce cauzeaza inghetarea unui aparat de aer conditionat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *