instalator bucuresti

Daca locuiti intr-o zona care se confrunta cu ploi frecvente, este firesc sa va ingrijorati pentru sistemul septic. In timpul ploilor abundente, sistemele de drenaj sunt adesea coplesite si strazile sunt inundate. Dar se poate spune acelasi lucru despre sistemul tau septic?

Ploile abundente nu ar trebui sa va deterioreze sistemul septic sau sa cauzeze probleme majore de drenaj daca este intretinut corespunzator. Cu toate acestea, puteti intampina probleme daca ploaia provoaca inundarea campului de scurgere.

Un camp de scurgere inundat nu va permite apelor uzate sa se scurga in mod corespunzator, fortandu-le adesea inapoi in canalele de scurgere ale casei dvs.

Cum functioneaza un sistem septic

Daca casa dvs. este deservita de un sistem septic, aveti o fosa septica ingropata sub curte. Acest rezervor are o admisie pentru deseurile din locuinta dvs. si o iesire care duce la campul de scurgere.

Intr-un sistem septic complet functional, materia solida va ramane in rezervor, iar efluentul va iesi si va patrunde in pamantul campului de scurgere. Daca proprietatea dvs. este pozitionata pe o panta, rezervorul dvs. poate fi pe un teren mai jos decat campul dvs. de scurgere. In acest caz, sistemul dumneavoastra are probabil, de asemenea, o pompa de transfer care va functiona ori de cate ori rezervorul se umple.

Modalitati in care inundatiile va pot afecta sistemul septic

Daca ploile abundente din zona dumneavoastra provoaca inundatii, este posibil sa observati cateva probleme ale sistemului septic. In timpul unei inundatii pot aparea urmatoarele probleme:

Drenaj de rezerva. Cand campul tau de scurgere este infundat, excesul de apa uzata este impinsa inapoi in fosa septica si in casa ta. Aceasta rezerva face ca apa reziduala sa apara in canalizare.

Camp de scurgere inundat. In timpul unei inundatii, campul dvs. de scurgere va deveni puternic saturat. Ai o problema in special la maini daca exista apa statatoare deasupra campului de scurgere.

Scopul campului de scurgere este de a filtra apa reziduala ramasa in sol. Cand pamantul de deasupra campului de scurgere este prea umed, nu poate filtra corespunzator. Aceasta umiditate poate cauza o serie intreaga de probleme, cum ar fi apa de rezerva, mirosuri neplacute si tevi care galgaie.

Contaminarea apelor subterane. Daca apa uzata nu poate fi filtrata corespunzator, se va scurge din conducte inainte de a fi purificata. Apoi, apele uzate se amesteca cu apele subterane, prelingandu-se in sursele de apa din apropiere.

Motive pentru care sistemul dvs. septic poate defecta in caz de ploaie abundenta

Probabilitatea ca ploile abundente sa deterioreze un sistem septic intretinut corespunzator este redusa. Cu toate acestea, daca ati neglijat recent sistemul dvs. septic, veti fi mai susceptibil la daune in exces cauzate de ploaie.

Urmatoarele sunt cateva probleme pe care le poate intampina sistemul dvs., care il fac sa se sparga sub presiune:

Vatamare corporala

Daca orice element al sistemului dumneavoastra septic a suferit daune, nu va functiona asa cum ar trebui. Mai multe situatii diferite pot provoca daune sistemului dumneavoastra, cum ar fi radacinile copacilor care cresc in sistem.

Daca conduceti peste zona in care este instalat sistemul dvs., pot exista si daune semnificative. Indiferent daca sunt ploi abundente sau nu, conductele deteriorate nu pot filtra apele uzate la ritmul si eficienta lor obisnuita.

Inspectii neregulate

Sistemul septic mediu ar trebui inspectat la fiecare trei ani. Daca au trecut mai mult de cativa ani de cand ai apelat ultima data la un profesionist, aceasta este o problema.

Inspectiile sunt necesare pentru a detecta si remedia micile probleme pe masura ce apar. Obtinerea controalelor regulate va asigura ca sistemul dumneavoastra septic poate supravietui activitatilor de zi cu zi si ploilor abundente.

Asteptati prea mult intre pompe

Baza septica medie ar trebui pompata la fiecare trei pana la cinci ani. Asteptarea mai mult timp poate semnifica un dezastru pentru tine si casa ta.

Sistemul dvs. septic nu va mai filtra apa asa cum ar trebui. Acumularea de namol in rezervor va va infunda si conductele.

Saboti

Sabotii pot fi rezultatul asteptarii prea mult timp intre pompe sau a trimiterii unor lucruri necorespunzatoare la canalizare. Namolul va poate infunda conductele dupa ani de neglijare. Cu toate acestea, trimiterea altor forme de deseuri in canalizare poate crea coloane masive mult mai rapid.

Poate ploaia sa provoace inundarea rezervorului meu septic?

Dupa ploi abundente, poate fi dificil sa determinati daca inundatiile cauzeaza probleme cu fosa septica. Acest lucru are de-a face cu faptul ca simptomele unui rezervor inundat sunt foarte asemanatoare cu cele ale unui rezervor care necesita pompare sau ale unei conducte care este infundata.

Cu toate acestea, daca ati primit recent o cantitate substantiala de ploaie si aveti probleme cu scurgerea apei in canalele de scurgere ale casei dvs., este posibil ca rezervorul dvs. sa fie inundat. Daca acesta este cazul, va recomandam sa contactati un profesionist pentru a inspecta si a diagnostica problema.

Intre timp, cea mai buna cale de actiune este sa reduceti utilizarea robinetelor sau a aparatelor care folosesc apa in casa dvs. Pomparea rezervorului sau adaugarea de substante chimice pentru a usura scurgerea nu sunt solutii viabile. Din pacate, tot ce puteti face este sa va limitati consumul de apa si sa stabiliti o intalnire cu un specialist in fose septice pentru a determina solutii si pentru a evalua eventualele daune.

Cauzeaza ploaia probleme la sistemul septic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.