amenajare curte in spatele casei

Daca locuiti intr-o comunitate mare de curte sau planuiti sa va proiectati casa de vis, este posibil sa aveti optiunea de a va proiecta propria curte. Acest articol acopera care este cea mai buna directie in care ar trebui sa se orienteze curtea dvs. atunci cand luati in considerare factori precum lumina naturala a soarelui, zgomotul, traficul si poluarea. Vezi ce avem de spus acum!

Cand iti construiesti casa, detii controlul asupra tuturor, inclusiv asupra orientarii casei tale. Acest mic detaliu este ceva la care majoritatea oamenilor nu se gandesc, dar poate avea un impact imens asupra modului in care va traiti casa. La urma urmei, directia in care se orienteaza casa ta va afecta incalzirea, parcarea, precum si cantitatea de lumina solara pe care o primesti. Deci, care este cea mai buna directie pentru o curte din spate?

Directia ideala pentru care sa se confrunte curtea ta depinde de constructia casei tale, zona ta, plus ceea ce vrei sa realizezi cu noua ta casa. Majoritatea oamenilor prefera sa aiba o casa orientata spre est sau spre sud, deoarece va permite sa profitati la maximum de rasaritul si apusul soarelui in rutina dvs. Cu toate acestea, este important sa fii atent la ceea ce vei obtine din fiecare camera.

Incercarea de a-ti da seama de alegerile de orientare ale casei tale poate fi dificila, mai ales daca nu esti sigur ce beneficii poate obtine orientarea ta. Acest ghid va va oferi o idee mai buna despre cum sa va orientati curtea din spate.

Care este cea mai buna directie pentru o curte in spate?

In cea mai mare parte, aceasta este o chestiune de preferinte si prioritati personale. Uneori, nu veti avea prea multe de ales cand vine vorba de orientare. Cu toate acestea, exista anumite elemente care pot intra in joc si care te pot face sa te gandesti mai mult la ceea ce poti face. Acestea includ:

  • Lumina soarelui
  • Incalzirea locuintei
  • Feng Shui
  • Utilizarea panourilor solare

Pentru a va face o idee mai buna la ce sa va asteptati, sa vorbim despre modul in care pozitia soarelui va poate afecta experienta generala din casa dvs.

Care sunt avantajele de a obtine o curte din spate orientata spre nord sau sud?

Vederile minunate ale rasaritului de soare sunt date. O curte din spate orientata spre nord sau spre sud inseamna ca veti putea urmari atat rasaritul, cat si apusul de la majoritatea ferestrelor dvs. Daca aveti un dormitor orientat spre sud, veti fi intampinat cu tone de soare pe tot parcursul zilei.

Casa ta va fi mai calda. Partea de sud a casei tale va fi portiunea casei tale care primeste cea mai mare lumina solara in timpul zilei, deoarece va fi literalmente expusa la soare de la rasarit pana la apus. Deci, daca curtea ta este orientata spre sud, vei primi mai multa caldura. Daca curtea ta este orientata spre nord, vei avea mai putin soare acolo, ceea ce poate duce la temperaturi mai scazute.

S-ar putea sa economisiti bani pe energie. Daca aveti panouri solare, a avea o casa orientata spre nord sau spre sud inseamna ca veti beneficia de expunere la soare pe tot parcursul zilei. Acest lucru poate duce la costuri mai mici cu energia, deoarece panourile solare vor putea contribui la facturile dumneavoastra. Trucul aici este sa aveti cele mai largi portiuni ale casei dvs. orientate spre nord si sud, astfel incat casa dvs. sa poata beneficia de soarele.

Care sunt avantajele de a obtine o curte din spate orientata spre est sau vest?

Majoritatea oamenilor care isi construiesc propriile case le place sa aiba casele orientate spre Est sau Vest, Estul fiind cea mai populara alegere. Iata de ce oamenii prefera aceste orientari si de ce ati putea dori sa lucrati cu ele:

  • Avand o curte din spate care este orientata spre est sau vest, inseamna ca fiecare parte a casei va primi propria parte echitabila de lumina solara. Soarele rasare in est, astfel incat dormitoarele care sunt orientate spre est vor avea privelisti uimitoare ale rasaritului. Camerele orientate spre vest se vor bucura zilnic de vedere la apus.
  • Daca aveti o curte din spate orientata spre est, veti evita soarele fierbinte de vara. Umbra din casa ta ar putea fi capabila sa te protejeze de arsurile solare, mai ales dupa-amiaza.
  • Avand o curte din spate orientata spre vest inseamna ca veti primi un plus de soare. Daca locuiti intr-o zona mai rece, aceasta poate fi o binecuvantare majora. Acest lucru poate fi, de asemenea, un avantaj major pentru cei care iubesc gradinaritul in lumina puternica a soarelui.
  • Vanturile de nord nu iti vor lovi casa la fel de puternic. Iti faci griji ca vantul iti deschide usile? O casa care are o orientare latitudinala inseamna ca nu va trebui sa faci fata vantului nordic.

Nu este cu adevarat posibil sa spunem ca exista o directie obiectiv ideala pentru fiecare casa. Acest lucru se datoreaza faptului ca fiecare directie are propriile avantaje si capcane, mai ales cand iei in considerare aspectul general al terenului pe care va fi casa ta.

Daca in prezent va aflati la rascruce de a incerca sa va dati seama in ce directie ar trebui sa se indrepte curtea dvs., ganditi-va la modul in care lumina soarelui va va afecta stilul de viata in fiecare sezon… si ganditi-va la ce facilitati va ofera fiecare orientare.

Desi exista o multime de lucruri obiective de retinut, se pare ca mentinerea casei intr-un anumit fel invita si la o multime de credinte superstitioase.

Oamenii care sunt mari fani ai Feng Shui sau care au un profund simt al superstitiei ar putea dori sa verifice ce credinte vin cu orientarea casei lor. La urma urmei, intotdeauna ajuta sa ai norocul de partea ta, nu crezi?

Care este cea mai buna directie pentru o curte in spate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *