aparat de aer conditionat casa lemn

Daca intrebati majoritatea oamenilor care au experienta in HVAC sau stiu putin despre aer conditionat central, ei va vor spune ca HVAC central este in general vazuta ca metoda mai fiabila pe care o puteti avea in casa dvs. Desigur, asta nu te ajuta cu adevarat daca AC centrala nu sufla aer rece. De ce?

Aerul Conditionat central nu va mai sufla aer rece daca filtrul de aer este infundat, unitatea exterioara este murdara sau ventilatorul condensatorului este spart. Pune mai mult lichid de racire in AC daca este scazut si poate ajuta unitatea sa sufle aer rece. Reparati, recablati sau inlocuiti termostatul daca AC central nu raspunde la setarile dvs.

Depanarea unui aparat de aer conditionat defect nu este usoara, mai ales cand vorbiti despre aerul central. Cu toate acestea, este absolut fezabil si va vom ajuta sa va dati seama cum va puteti asigura ca casa dvs. ramane inghetata in viitor.

Cauzele pentru care un aer conditionat nu sufla aer rece

Aparatele de aer conditionat centralizate au mult mai multe piese si conexiuni decat are o unitate de fereastra tipica. Acest lucru va face ca depanarea sa fie putin dificila. Cu toate acestea, nu trebuie sa fie un lucru deranjant. Pentru a ne asigura ca profitati la maximum de timpul dvs. de depanare, am decis sa-l impartim in functie de lucruri pe care majoritatea oamenilor le-au facut bricolaj si apoi de lucruri care sunt lasate in seama profesionistilor.

Depanarea de aer conditionat: probleme usor de remediat

Inainte de a va suna tehnicienii HVAC, este o idee buna sa vedeti daca aerul conditionat centralizat a incetat sa sufle aer rece este o solutie usoara. Iata cum sa profitati la maximum de acest timp de investigare:

Inainte de a face ceva, incepeti prin a verifica setarea temperaturii termostatului. Uneori, este ceva la fel de simplu ca sa-i faci pe copii sa schimbe termostatul sau sa-ti seteze termostatul la o temperatura mai mare decat cea de afara. Daca se intampla oricare dintre aceste lucruri, treceti la o setare mai rece si ar trebui sa vedeti o imbunatatire.

Verificati pentru a va asigura ca termostatul este pornit si nu este stricat. Daca este rupt, s-ar putea sa fie nevoie sa obtineti unul nou. Din fericire, inlocuirea termostatului este un proiect de bricolaj, chiar daca aveti un termostat inteligent precum cel de la Nest.

Verificati filtrele de aer conditionat. Unul dintre cele mai comune motive pentru care unitatea ta de aer conditionat nu sufla aer rece este, de asemenea, acelasi motiv pentru care cuptorul tau ar putea sa nu sufla aer cald. Verificati filtrele de pe unitatea de curent alternativ si de pe cuptor. Daca sunt murdare, incercati sa le curatati sau (ideal) sa le inlocuiti. Excesul de praf prins intr-un cuptor va duce aproape intotdeauna la o performanta scazuta a unitatii dvs. de aer conditionat.

Iesi afara si verifica daca unitatea ta exterioara este acoperita cu frunze sau murdara. Fluxul de aer al unitatii dvs. exterioare poate impiedica capacitatea unitatii dvs. de aer conditionat de a furniza aer rece in interiorul casei dvs. Daca observati ca arata destul de murdar sau are o gramada de frunze in afara ei, ati putea la fel de bine sa le curatati pentru a vedea daca face o diferenta.

In cea mai mare parte, acesti patru pasi vor rezolva marea majoritate a problemelor legate de aer conditionat, cel putin atunci cand vine vorba de unitatile centrale care ar trebui sa functioneze bine. Daca intampinati in continuare probleme cu fluxul de aer, continuati pana la instructiunile de mai jos.

Cat de des ar trebui sa schimbati (sau sa curatati) filtrul de aer conditionat?

Rata cu care va schimbati filtrele depinde de cat de intens este utilizata casa dvs., plus alti factori. Daca abia va folositi casa, aceasta ar trebui inlocuita la fiecare sase pana la 12 luni. O casa fara animale de companie ar trebui sa va inlocuiasca filtrul de aer conditionat la fiecare 90 pana la 120 de zile. Daca aveti un caine sau o pisica, va trebui sa va curatati filtrul la fiecare 60 de zile.

Cum iti poti da seama daca termostatul tau s-a defectat?

Cel mai simplu mod de a afla daca termostatul tau este problema se ocupa de a vedea cum reactioneaza atunci cand schimbi temperatura. Daca nu observati nicio diferenta cand este rotit complet in sus sau in jos, sau daca termostatul nu porneste, probabil ca trebuie sa-l opriti.

Ai aer conditionat centralizat si nu sufla aer rece?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.