termostat

Vremea calda este mult mai tolerabila atunci cand aveti aer conditionat pentru a scapa de ea. Poate fi frustrant atunci cand aparatul de aer conditionat nu iti raceste casa.

Exista o multime de motive posibile pentru care aparatul de aer conditionat sa porneasca, dar sa nu raceasca aerul. Pentru aerul central, unele cauze posibile sunt setarile termostatului, filtrul de aer, unitatea condensatorului, bobinele evaporatorului si agentul frigorific. Pentru o unitate de fereastra, verificati filtrul de aer si verificati in spatele unitatii daca nu exista resturi. In multe cazuri, cand nu puteti afla cauza, va trebui sa apelati un profesionist.

In acest articol, vom analiza cateva cauze posibile si remedieri pentru problemele dvs. de aer conditionat.

Motive pentru care aerul conditionat functioneaza, dar nu scade temperatura

Setarile termostatului

Daca aerul conditionat functioneaza, dar nu se raceste, primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa verifici termostatul. Poate suna prostesc, dar este usor sa presupunem ca termostatul este setat asa cum este intotdeauna. Daca altcineva a schimbat setarile sau s-a oprit recent alimentarea, ar putea fi necesar sa fie reajustata.

Daca termostatul este in setarea „pornit”, va sufla aer in mod continuu. Dar s-ar putea sa nu va racoreasca intotdeauna casa. Porniti-l pe „auto”. Acest lucru va asigura ca aerul sufla doar din orificiile de ventilatie atunci cand aparatul de aer conditionat se raceste.

Unitate condensatoare blocata

Daca setarile termostatului sunt corecte, atunci condensatorul dvs. de aer poate fi blocat sau murdar. Verificati unitatea din exterior, curatati in jurul ei si indepartati orice resturi pe care le vedeti in jurul ei, cum ar fi buruienile, crengile copacilor etc., care ar putea bloca circulatia aerului.

De asemenea, il puteti pulveriza cu un furtun de gradina folosind un jet usor si bland. Un curent de inalta presiune ar putea deteriora aripioarele condensatorului care permit fluxului de aer sa raceasca agentul frigorific.

Filtru de aer murdar

Verificati si asigurati-va ca filtrul de aer este curat. Cand filtrul de aer este murdar, ar putea limita aerul la serpentina evaporatorului. Acest lucru poate duce la inghetarea bobinei. Puteti gasi adesea filtrul de aer pe unitatea interioara.

Este posibil sa fie nevoie sa schimbati filtrul mai des, mai ales daca aveti animale de companie sau daca folositi AC mult. Pentru a-l testa, scoateti filtrul. Daca nu puteti vedea prin el, este timpul sa il spalati sau sa il inlocuiti.

Daca aerul inca nu se raceste, este posibil sa aveti o problema cu compresorul sau agentul frigorific. Va trebui sa apelati un profesionist pentru asta.

Aer conditionat de dimensiune gresita

Daca AC raceste doar putin aerul, este posibil ca unitatea dvs. sa nu fie de dimensiunea potrivita pentru casa dvs. Orice sistem pe care il obtineti ar trebui sa va poata mentine casa rece in ziua medie de vara.

Un aparat de aer conditionat ar trebui sa poata mentine o diferenta de temperatura de 20-25 de grade intre temperatura exterioara si cea interioara. Daca nu sunteti sigur de dimensiune, apelati un profesionist pentru a determina daca AC-ul dvs. isi face treaba corect.

Baterie de evaporare inghetata

Bateriile de evaporare sunt partea care absoarbe caldura din aerul casei tale. Ele sunt de obicei situate in spatele unui panou deasupra cuptorului. Aerul cald din interior trece prin serpentina evaporatorului unde energia termica si umiditatea sunt indepartate din aer. Aerul mai rece este apoi circulat inapoi in casa.

Compresor prost

Compresorul este in unitatea exterioara. Este partea care circula agentul frigorific folosit pentru schimbul de caldura prin serpentinele unitatilor interioare si exterioare. Cu alte cuvinte, elimina caldura din casa si o arunca afara. Daca compresorul nu poate elimina caldura din casa, aparatul de aer conditionat nu va va raci casa in mod eficient.

Daca compresorul are probleme, probabil ca va trebui sa-l inlocuiti. Sunt sigilate ermetic, ceea ce inseamna ca nu le puteti deschide pentru a repara o singura parte a acestuia. Este cea mai scumpa parte a aparatului dvs. de aer conditionat, asa ca ar putea fi mai rentabil sa cumparati unul nou.

Alte cauze pentru care aerul conditionat nu raceste

Exista multe componente ale unui sistem central de aer, cu o multime de parti mobile. Prin urmare, pot exista o multime de motive pentru care aparatul de aer conditionat sa functioneze.

Un alt posibil vinovat pentru problemele de curent alternativ este motorul ventilatorului condensatorului. Daca motorul ventilatorului nu functioneaza, ventilatorul de pe unitatea exterioara nu poate ajuta la disiparea caldurii. Astfel, AC nu va raceste casa.

De asemenea, luati in considerare varsta aparatului dvs. de aer conditionat. Are peste 10 ani? Daca da, poate doriti sa apelati un profesionist pentru a verifica daca trebuie inlocuit sau reparat. Cantariti costul unei posibile reparatii cu costul unui sistem nou.

Aerul conditionat merge, dar nu scade temperatura?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.