Acoperisul metalic si aerisirea acestuia

Acoperisul metalic a fost folosit pentru a acoperi hambarele, casele in stil rustic si cladirile din trecut. Cu toate acestea, acoperisurile metalice de astazi nu seamana cu nimic cu acoperisul familiar de tabla din anii trecuti.

Odata cu utilizarea tehnologiei moderne, acoperisurile metalice vin acum intr-o varietate de nuante, culori si multe stiluri sunt aproape imposibil de distins de alte materiale traditionale de acoperis. Acoperisurile metalice sunt foarte populare in randul proprietarilor de case. Ele ofera durabilitate, durata de viata mai lunga si eficienta energetica.

Intrebarea devine: trebuie sa aerisesti un acoperis metalic? In timp ce acoperisurile metalice nu au probleme speciale de condens sau nevoi de ventilatie, o buna ventilatie este importanta in orice casa. Instalarea unui sistem eficient de ventilatie va va proteja si optimiza in mod corespunzator acoperisul metalic.

Desi sunt o alternativa de dorit la acoperirile de acoperis mai conventionale, ele sunt semnificativ mai costisitoare. Cu o investitie care este aproape de doua sau trei ori mai mare decat pretul sindrilei de asfalt si a altor materiale traditionale, este important sa fie protejata. In acest articol, va vom explica de ce este important sa va aerisesti acoperisul metalic, precum si beneficiile pe care le poti obtine din acest lucru.

De ce este importanta o buna ventilatie

Aerisirea pe acoperis este o modalitate excelenta de a elibera aerul cald si umezeala din pod si de la nivelurile superioare ale casei. Sa examinam motivele pentru care ati putea dori sa luati in considerare instalarea unui aerisire pe acoperisul dvs. metalic.

Eficienta energetica

In lunile de vara, ventilatia ajuta la eliminarea excesului de caldura din pod, reducand efectiv costurile cu aerul conditionat. In trecut, expertii au sugerat ca acoperisurile reflectorizante sunt o modalitate excelenta de a mentine caldura in pod.

Desi acesta este inca cazul, studiile au aratat ca o buna ventilatie care elimina rapid caldura este la fel de eficienta, daca nu mai mult, la eficienta energetica a locuintei.

Baraje de gheata

Daca locuiti in nord sau intampinati luni de iarna mai aspre, instalarea unei ventilatii bune la pod poate ajuta la prevenirea barajelor de gheata de iarna. Cand aerul cald din zonele inferioare de locuit ajunge pe puntea acoperisului, aceasta face ca zapada sa se topeasca, rezultand baraje de gheata.

Zapada care se topeste va cadea in cascada pe acoperis, va ingheta peste surplosele casei si va cauza baraje de gheata periculoase si distructive. Aceste baraje de gheata au potentialul de a forta zapada topita in casa ta.

Cu o ventilatie adecvata a podului, puteti mentine podul la aceeasi temperatura ca si exteriorul si puteti preveni topirea zapezii de pe acoperis si formarea de baraje periculoase de gheata.

Condensare

Nu exista nicio indoiala ca o cantitate mare de umiditate este produsa zilnic in spatiul de locuit al casei tale. Fie ca este generata de plantele tale de interior, de dusurile, de spalat rufele, de gatit sau de sobe fara aerisire, umiditatea provine din zona de locuit si se deplaseaza in sus.

Daca nu aveti o bariera de vapori de incredere, aceasta umiditate va ajunge in pod. Odata ajuns in pod, aerul cald si umed se va condensa cand ajunge pe o suprafata rece. Acest condens rezultat va crea un mediu foarte nesanatos in podul dumneavoastra.

Din cauza condensului, podul dumneavoastra va fi predispus la mucegai, mucegai si alte cresteri biologice. Cu toate acestea, o mansarda care a fost bine ventilata va mentine izolatia mansardei uscata, va preveni umezeala si va creste eficacitatea.

Aerisirea acoperisului metalic

In timpul caldurii verii, metalul acoperisului tau poate deveni arzator si fara ventilatie adecvata in pod, umiditatea si caldura se vor acumula sub acoperis. Aceasta acumulare de caldura poate scurta durata de viata a acoperisului dvs. metalic, poate reduce eficienta energetica si poate deforma capriorii.

Optiunile de ventilatie pentru acoperisurile metalice sunt in mare parte aceleasi cu alte sisteme traditionale de acoperis, cu cateva consideratii suplimentare.

Poate un acoperis metalic provoca mucegai daca nu este ventilat?

Acoperisul metalic este excelent pentru locatiile care au probleme cu mucegaiul, in special vremea umeda. Cu toate acestea, daca instalati acoperisul metalic peste un acoperis de sindrila de asfalt existent, acest lucru poate provoca mai multe daune decat ceea ce a avut loc la inceput.

Acoperisul metalic va valorifica umiditatea, permitand sporilor de mucegai sa creasca mai repede in asfalt. Deci, atata timp cat nu va instalati acoperisul metalic peste un acoperis de asfalt existent, totul ar trebui sa fie gata!

Acoperisul metalic si aerisirea acestuia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *